دلایل بروز بی اختیاری ادرار
وجود عارضه ای همچون بی اختیاری ادرار می تواند برای همه افراد در همه گروه های سنی به وجود آید. بی اختیاری ادرار دلایل مختلفی دارد که شما می توانید با پیشگیری و درمان، این مسئله مهم از بین برده و همواره سلامت جسمانی خود را تضمین نمایید.
باید بدانید که بی اختیاری ادرار می تواند بر سلامت جسمانی و روانی شما تاثیرات منفی داشته باشد، که عدم کنترل این عارضه می تواند خطرات جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد.
با این حال به شما توصیه می کنیم که در صورت بروز بی اختیاری ادرار، به پزشکان و متخصصان مربوطه مراجعه کرده و هر چه سریع تر اقدام به رفع این مشکل نمایید.
یکی از شایع ترین دلایلی که می تواند باعث بروز بی اختیاری ادرار شود، ضعف در عضلات ناحیه لگن می باشد.
عضلات این قسمت را اصطلاحا عضلات کر می گویند، که شما می توانید با تقویت آنها مشکل بی اختیاری ادرار خود را برطرف سازید.
باید بدانید که عدم کنترل و بی اختیاری ادرار مربوط به سیستم مثانه می باشد، اگر با چنین مشکلی مواجه هستید باید بدانید که عضلات و ماهیچه های مثانه شما با ضعف شدیدی مواجه هستند که باید هرچه سریع تر با انجام فعالیت های ورزشی مناسب و یا در صورت لزوم دارو درمانی، بی اختیاری ادرار را کنترل نمایید.
لازم به ذکر است که گاهاً از دلایل بی اختیاری ادرار در آقایان می توان به پروستات بزرگ شده و یا بیماری های خاصی هم چون سرطان اشاره کرد، که همه این عوامل با مراجعه به پزشک مربوطه قابل کنترل خواهند بود.
بی اختیاری ادرار در بانوان


برخی از بانوان به دلیل مشکلاتی همچون عدم کنترل ادرار، به پزشک معالج مراجعه کرده و مشکلات خود را به صورت جزئی بازگو خواهند کرد.
شاید برایتان جالب باشد بدانید که معمولاً بی اختیاری ادرار در بانوان در حدود سنین میانسالی و بالای ۵۰ سال شایع تر خواهد بود و این امر نشات گرفته از زایمان های متعدد، افتادگی رحم و فشار مضاعفی است که ممکن است بر مثانه اعمال شود.
بی اختیاری ادرار در کودکان، با بانوان و آقایان تفاوت چشمگیر دارند که البته باید بدانید در هر مورد بی اختیاری ادرار مشکلی حاد و غیر قابل تحمل به شمار خواهد آمد. بهتر است که اگر شما هم در شمار کسانی قرار دارید که دچار بی اختیاری ادرار میشوید، به پزشک معالج مراجعه نمایید.
بی اختیاری ادرار نشان دهنده ضعف در عملکرد مثانه خواهد بود. عدم تخلیه کامل ادرار می تواند باعث بروز چنین مشکلاتی شود.
باید بدانید که هر عارضه غیر طبیعی در سیستم بدن شما ممکن است نشان دهنده بیماری خطرناک تری باشد، که باید حتماً آن را مورد بررسی قرار دهید.
روش های درمان بی اختیاری ادرار


اگر برای بر طرف کردن مشکلاتی همچون بی اختیاری ادرار به پزشک مراجعه کنید، در ابتدا پزشک متخصص سعی بر معاینه فیزیکی شما خواهد کرد، تا نتیجه ای درست را اعلام کند، سپس آزمایش ها و عکسبرداری و سنو گرافی را برای شما تجویز می کند تا بتواند مشکل را به صورت جزئی شناخته و مورد بررسی قرار دهد.
باید بدانید که بی اختیاری ادرار با شدت های مختلفی در افراد بروز پیدا می کند، که پزشک بر اساس این مسئله می تواند روند درمان را آغاز کرده و ضمن تجوبز دارو، از عمل و یا حتی از فعالیت های ورزشی ساده هم استفاده کند.
تقویت عضلات ناحیه کر و لگنی شما باعث میشود که مشکلاتی همچون بی اختیاری ادرار از بین برود، البته این امر مستلزم تدام در این فرآیند بوده و باید تمرینات خود را با روش های درست و به صورت پیوسته انجام دهید.
اگر بی اختیاری ادرار شما در حد بسیار حاد باشد، دارو درمانی آغاز شده و یا در صورت لزوم نیاز به جراحی های کاملا تخصصی خواهید داشت. در هر صورت باید بدانید که بی اختیاری ادرار روش های درمانی قطعی دارد و بروز بی اختیاری ادراری جای هیچ گونه نگرانی ندارد.
راه های پیشگیری از بی اختیاری ادرار


ممکن است برخی از مردم از بی اختیاری ادرار ترس داشته باشند و تمایل دارند که فعالیت هایی را انجام دهند که از بروز چنین عارضه جلوگیری کرده و در صورت بروز بتوانند آن را به سرعت برطرف سازند.
باید بدانید که بی اختیاری ادرار ارتباط مستقیمی با شرایط جسمانی شما دارد.
اگر احساس می کنید که دچار اضافه وزن و چاقی هستید باید هرچه سریع تر برای کاهش وزن خود اقدام نمایید، تا از بروز مشکلاتی همچون بی اختیاری ادرار جلوگیری کنید.
همچنین باید بدانید که مصرف دخانیات مختلف مانند سیگار و قلیان می توانند در عملکرد سیستم بدنی شما اختلال ایجاد کنند.
بی اختیاری ادرار هم بی ربط به مصرف دخانیات نخواهد بود و اگر سیگار می کشید بهتر است این مسئله را به سرعت ترک کنید.
گاها بر اثر ضعف ماهیچه های مثانه ممکن است شما بی اختیاری ادرار داشته باشید، و در صورت فشار مضاعف ناشی از ادرار، پیش از رسیدن به محیط مد نظر قطعا بخشی از ادرار خارج میشود، بهتر است که در شرایط اضطراری مصرف مایعات به ویژه الکل و کافئین را به حداقل برسانید، تا بتوانید در صورت عدم دسترسی به سرویس بهداشتی به ماهیچه های مثانه خود فشار مضاعف وارد نکنید و دچار بی اختیاری ادرار نشوید.
لازم است بدانید که اگر به طور مرتب ورزش های مشخص شده را در فعالیت های روزانه خود بگنجانید، تا سالیان طولانی از بروز چنین عارضه ای در امان خواهید بود و می توانید سلامت سایر ارگان های بدن را تضمین کنید.
تاثیر استرس در بی اختیاری ادرار


با وجود مشغله های فراوان و درگیری های ذهنی که امروزه افراد با آنها سر و کار دارند، می توانند در طولانی مدت باعث بروز استرس و اضطراب شوند که البته این عارضه آسیب های مختلفی را برای شرایط جسمانی آنها به همراه خواهند داشت.
بسیاری از مشکلاتی که امروز افراد با آنها مواجه هستند، نشأت گرفته از عدم آرامشی است که همه روزه متحمل میشوند. وجود برخی عوارض مانند بی اختیاری ادرار در همه افراد به ویژه بانوان، نتیجه استرسی است که میتوانند در طول روز با حجم بالا متحمل شوند.
باید بدانید که استرس می تواند عامل مخربی برای سلامت روح و روان افراد باشد، که آثار خود را به صورت بی اختیاری ادرارو ضعف در عملکرد دیگر ارگانها نشان می دهد.
شاید برایتان جالب باشد بدانید که بی اختیاری ادرار در بین بانوان بیشتر از آقایان می باشد، زیرا بانوان آسیب پذیر هستند و عوامل مختلفی مانند استرس، زایمان، فشار مضاعف بر مثانه، هرگونه تنش و غیره می تواند آسیب های بیشتر و جدی تری را به آنها وارد کند.
شما می توانید با دور کردن استرس و هرگونه تنش از خود شرایط جسمانیتان را حفظ کرده و به بهبود عملکرد ارگان های مختلف کمک شایانی نمایید.
تغذیه مناسب برای درمان بی اختیاری ادرار


امروزه بسیاری از متخصصان و پزشکان تغذیه تاکید دارند تا خوراکی های سالم را در رژیم غذایی خود بگنجانید و اگر مستعد بروز مشکلاتی مانند بی اختیاری ادرار هستید و یا مثانه پرکار دارید، بهتر است که از مصرف غذا ها و خوراکی های اسیدی جدا اجتناب کنید.
از طرف دیگر بهتر است میزان آب آشامیدنی در طول روز را به تعداد دفعات بیشتر تقسیم کنید تا نیاز به تخلیه مکرر و مثانه نداشته باشید، زیرا اگر فشار مضاعفی به مثانه وارد گردد باعث بروز بی اختیاری ادرار شده و می تواند موجب ناراحتی شما شود.
بهتر است که مصرف هر گونه غذا های فست فودی، شکلات و شیرین کننده های مصنوعی را به حداقل برسانید.
چه زمانی باید به دنبال کمک پزشکی در زمینه بی اختیاری ادرار برویم؟
هر زمان که دچار بی اختیاری ادرار شدید برای کمک های پزشکی باید اقدام کنید این امکان وجود دارد که علامت یک بیماری جدی تری را به شما نشان بدهد اگر علت آن جدی باشد ولی می تواند اساس زندگی شما را مختل کند.
مهم است که یک تشخیص دقیق انجام می گیرد و گزینههای درمان را پزشک به شما بگوید در برخی از موارد بی اختیاری می تواند نشانه یک فوریت پزشکی شدید باشد.
اگر کنترل مثانه خود را از دست داده اید و علائم زیر را تجربه کردید فورا باید با پزشک متخصص در این زمینه صحبت کنید مشکل در صحبت کردن یا راه رفتن
سوزن سوزن شدن در هر قسمتی از بدن امکان دارد شما را به سمت بیمارستان راهی کند.
- از دست دادن بینایی
- گیجی
- از دست دادن هوشیاری
- از دست دادن کنترل روده
همگی از علائم هستند که میتوانند خطرات زیادی در رابطه با امتداد بی اختیاری ادرار برای شما به وجود بیاورند در طول قرار ملاقات با پزشک احتمالا از سوالاتی از شما پرسیده می شوند.
آنها احتمالا میخواهند بدانند که چه مدت دچار این نوع بی اختیاری شده اید این بی اختیاری را چه مدت است پشت سر گذاشته اید و شدت آن به چه میزان است آن.
همچنین امکان دارد در رابطه با عادات روزانه شما مواد غذایی که در طول روز مصرف میکنید دارو ها و مکمل هایی که مصرف می کنید سوالات متعددی بپرسند بسته به نشانه ها و سوابق پزشکی تان.
پزشک متخصص برای تان آزمایشاتی را تجویز میکند از جمله این آزمایشات شامل جمع آوری نمونه ادرار برای تجزیه و تحلیل و همچنین انجام آزمایش سیستوسکوپی هست که با استفاده از دوربین های کوچک آن را وارد مثانه می کنند تا از نزدیک تمام مشکلات را زیر نظر بگیرند
شاید برای شما جذاب باشد:
———————————————————–
راه های ارتباطی با دکتر فرنوش کاشانی
پیج اینستاگرام دکتر فرنوش کاشانی
کانال آپارات دکتر فرنوش کاشانی
کانال نماشا دکتر فرنوش کاشانی
———————————————————–